Skip to main content
Category

Анкети

МЛАДИТЕ И КУЛТУРАТА

Анкета МЛАДИТЕ И КУЛТУРАТА Институтот за наука, алтернатива, култура и уметност ИНАКУ од Скопје неодамна направи истражување на тема: Младите и културата. Со анкетен анонимен прашалник беа опфатени 645 испитаници.…
Read More

КУЛТУРНИТЕ ПОТРЕБИ И КУЛТУРНАТА ПОТРОШУВАЧКА ВО ЛОКАЛНИТЕ СРЕДИНИ

Анкета   КУЛТУРНИТЕ ПОТРЕБИ И КУЛТУРНАТА ПОТРОШУВАЧКА ВО ЛОКАЛНИТЕ СРЕДИНИ   Во пресрет на локалните избори, а во рамките на своите редовни и тековни истражувачки активности, Институтот за наука, алтернатива,…
Read More

ЗА ТУТОРИТЕ И ТУТОРСТВОТО

ЗА ТУТОРИТЕ И ТУТОРСТВОТО   Направивме мала анкета со родителите на учениците со посебни потреби во врска со туторите и туторството преку проектот Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран што…
Read More

ИСТРАЖУВАЊЕ: РАЗМИСЛУВАЊАТА НА НАСТАВНИЦИТЕ ЗА ПРЕДИЗВИЦИТЕ И БАРИЕРИТЕ ВО ИНКЛУЗИЈАТА НА УЧЕНИЦИТЕ СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

ИСТРАЖУВАЊЕ: РАЗМИСЛУВАЊАТА НА НАСТАВНИЦИТЕ ЗА ПРЕДИЗВИЦИТЕ И БАРИЕРИТЕ ВО ИНКЛУЗИЈАТА НА УЧЕНИЦИТЕ СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ   Институтот за наука, алтернатива, култура и уметност од Скопје неодамна направи истражување: Размислувањата на…
Read More

АНКЕТА ЗА КВАЛИТЕТОТ НА ИНКЛУЗИВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО СРЕДНИТЕ УЧИЛИШТА

Институтот за наука, алтернатива, култура и уметност од Скопје неодамна направи анкета со наставниците од средните училишта во Скопје за квалитетот на инклузивното образование на учениците со посебни потреби во…
Read More

АНКЕТА ЗА КВАЛИТЕТОТ НА ИНКЛУЗИВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА

Институтот за наука, алтернатива, култура и уметност од Скопје неодамна направи анкета со наставниците од основните училишта во Скопје за квалитетот на инклузивното образование на учениците со посебни потреби во…
Read More

Аутизмот е повеќе застапен кај машките деца, но никој не треба да се изолира, сметаат граѓаните

Институтот за наука, алтернатива, култура и уметност од Скопје, деновиве, по повод Светскиот ден на аутизмот, направи анкета под заеднички наслов „Како да им помогнеме на децата со аутизам во…
Read More

Во библиотеките најбарани и најпопуларни се љубовните романи

Институтот за наука, алтернатива, култура и уметност од Скопје во рамките на својата годишна програма реализира истражувачки анкети од сферата на образованието, едукацијата, културологијата, културата и уметноста. За таа цел…
Read More