Skip to main content

Каролина Мицевска

Родена на 05.05.1967, Прилеп

 

 

Образование

Магистер по комуникациски менаџмент и односи со јавноста (  Правен факултет при УГД Штип (2019)

 

Дипломиран новинар на факултетот за Интердисциплинарни студии по новинарство на Правен факултет во Скопје ( 1991 година)

 

Средно образовaние – Гимназија „Мирче Ацев“, (1982 – 1986 г.), Прилеп

 

Работно искуство

 

1991 година  –    новинар во неделник „ Народен глас“ Прилеп

1992 – 1993   –    новинар „Радио Соник“ Прилеп

1994               –    дописник на Радо Канал 77

1993 – 2002   –    новинар ЦПРТВ Прилеп

1992 – 1996   –    дописник на „Нова Македонија“

2002 – 2003   –    дописник  на неделник „Балканска газета“

2006/2006      –    дописник на ТВ Орбис

2008 – 2009   –    новинар во ТВ Канал Визија

Од 2005  …… –    дописник на „Нова Македонија“

Од 2010 …….  –    вработена како советник  за маркетинг и односи со јавностa  во НУЦК „Марко Цепенков“ – Прилеп

 

 

 

Автор на стручната книгата

 „ Односите со јавноста, социјалните медиуми и јавното мислење“ – Печатница Ацетони 2020.

 

Објавени трудови

 

УДК: 32.0/9.5-042.3 – ОДНОСИТЕ СО ЈАВНОСТ И ВЛИЈАНИЕТО ВРЗ ЈАВНОТО МИСЛЕЊЕ

УДК: 32.019.5:004.773-042.3 „СОЦИЈАЛНИТЕ МЕДИУМИ – ВАЖЕН ФАКТОР ЗА КОМУНИКАЦИЈАТА И ЈАВНОТО МИСЛЕЊЕ“ .

„МАСОВНИТЕ МЕДИУМИ И ПОЛИТИЧКАТА КОМУНИКАЦИЈА“ 11- та меѓународна конференција « МЕЃУНАРОДЕН ДИЈАЛОГ: ИСТОК-ЗАПАД»., 2019

„Чехов на сцената на  театарот „Војдан Чернодрински“ – научна конференција „Чехов на сцените во Македонија“, октомври 2020

Трудови објавени во зборници на ДНУ Прилеп низ годините наназад

Текстови објавени во монографијата „Милениумски Прилеп,, за Прилеп

Соработник во монографијата за „Кузман Јосифоски – Питу“ и др.

 

Награди

 

Диплома Трети ноември на град Прилеп / 2016 – за особен придонес за презентација на градот преку новинарството, културата и уметноста во земјата и во странство

 

Друго

Реализирани 10 самостојни изложби на фотографии/ девет во Македонија и една во Москва

Учество на групни изложби на фотографии во Прилеп, Куманово, Москва…

 

 

 Едукации

Радио Дојче Веле, СР Германија

Други сертификати од повеќе области

 

Јазици

Руски

Англиски

 

Компјутерски вештини

Word, Eksel, Adobe reader, Picasa  foto Wiever…..

 

Адреса: ул. Александар Македонски бр. 309

тел. 070 62 77 44/ 075 471 342

email: kmicevska@yahoo.com