Skip to main content

Во библиотеките најбарани и најпопуларни се љубовните романи

Институтот за наука, алтернатива, култура и уметност од Скопје во рамките на својата годишна програма реализира истражувачки анкети од сферата на образованието, едукацијата, културологијата, културата и уметноста. За таа цел…
Read More

Средношколците најмногу читаат авантуристички книги и научна фантастика

Средношколците во државава купуваат книги во печатена форма. Најмногу читаат авантуристички книги и научна фантастика на македонски, а потоа на англиски, албански, српски и на други јазици. Ова го покажува…
Read More